Haluk Nurbaki İlim Platformu, Dr. Haluk Nurbaki’nin yaşamını tanımladığı kutsal mücadelesine hizmet gönüllüsü olanların tüzel ismidir.

Binlerce insana hidayet vesilesi olan, madde ile mana bilimlerinin esrarlı hikmetlerini birleştirerek eserler yazan Dr. Haluk Nurbaki; cami vaazları, konferanslar, televizyon programları, radyo programları, gazete – dergi yazıları neticesinde büyük bir arşiv oluşmasını sağlamıştır. Nurbaki’nin kutsal davasındaki ”Hizmet Gönüllüleri” çalışmalarını uzun yıllardır sürdürmektedir.
Haluk Nurbaki İlim Platformu kuruluşu
Haluk Nurbaki’nin en büyük evladı A. Veysi Nurbaki, yürütülen çalışmaları ve katılımcı gönülleri cem ederek Haluk Nurbaki İlim Platformu‘nu hayata geçirmiştir. Yürütülen bu çalışmalar neticesinde Haluk Nurbaki’nin sözleri, anlatımları ve aktardıkları esas alınmıştır.
Haluk Nurbaki’nin kutsal mücadelesini sürdürmek gayesiyle Deizm, Ateizm ve Yobazlığa karşı sürdürdüğü mücadele kısa süre içerisinde gönüllerde yüksek teveccüh bulmuştur. Hizmet platformu, yeni vizyonuyla yayın hayatına 2 Haziran 2020 itibari ile etkin şekilde başlamıştır.
Nurbaki’yi Takip et
Arşivleme ve Tasnif
Haluk Nurbaki İlim Platformu, 1997 yılı itibariyle alem-i cemale intikalini müteakip Haluk Nurbaki’nin mânâ mirasını, bir araya getirip arşivlemek amacıyla 20 yıla yayılan süreçte arşivleme ve tasnif çalışması yürüttü.

Bu aşama, farklı bir çok kaynaktan temin edilen sesli – görüntülü medya dosyaları, gazete – dergi yazıları ve kitapları… İslam davası için sarf edilmiş tüm doküman, milyonlarca kelimelik Haluk Nurbaki Külliyatını gözler önüne sermiş oldu.
Dikte

Çalışmalarımızın özünü oluşturan hedef, “kelimelerdir” – kutsal bir davanın izlerini taşıyan, anlamı derinlerde saklı sözler.
Bu yüzden, emeklerimizin gerçek kıymeti, her harfin ve her sesin titizlikle kayıt altına alındığı dikte çalışmalarında saklıdır. Dikte süreçlerimizin temel amacı, Dr. Haluk Nurbaki’nin sarsılmaz inançla sürdürdüğü mücadelesinde sarf ettiği bu “kelimeleri” gün ışığına çıkarmaktır. Onun kelimeleri, yalnızca kağıtta değil; gönüllerde yankılanacak, akıllarda iz bırakacak birer hazine olarak yeniden doğmaktadır. Bu yazılı miras, okuduklarınızda, izlediklerinizde, dinlediklerinizde hayat bulmakta; her bir içerik, bu derin ve zengin anlatıyı düzenleyen, onu bir bütün olarak kurgulayan bir zincirin halkası olarak şekillenmektedir. Kısacası, her kelime, Dr. Nurbaki’nin en değerli yadigardır.
Dizin

Farklı kaynaklardaki sistemsiz tekrar kopyalama yöntemlerindeki sorunlar ve temin edilen veriler yazılı kaynağa dönüştürüldükçe, bağlamsal ilişkilendirme ihtiyacı hasıl oldu. 2011 yılında “Kalemzen Projesi” başlatılarak, kaynak tasnifinden – kitap yayımına kadar tüm süreci organize edecek elektronik veri tabanı inşa edilmiştir.

Bu proje ile birlikte, temin edilmiş / edilmekte olan materyal, türü her ne olursa olsun, dağınık ve bağlamsız veri grubu olmaktan çıkarak, içerik bağlamı kurulabilen veri yapısına dönüştürülmüştür.
Yapısı gereği hâlâ büyümeye devam eden Dijital Dizin Sistemimiz; eşlenik (kopya) dokümanların tespit edilebildiği, içerik hazırlama süreçlerinin yapıldığı, konu tarama ve tasnif işlerinin yürütüldüğü çalışma platformu merkezi olarak faaliyete geçmiştir.
Külliyat ve Yeni Kitap çalışmalarında net kaynak hacminin Haluk Nurbaki sohbetlerini mümkün olduğu kadar “tam” kapsaması için gereken gayret Kalemzen Projesi üzerinde yürümektedir.
Yayın

Kaynak oluşturma faaliyetlerinin nihai sonucu yayın kurgusuna göre planlamaktadır. Oluşturulacak içerik (Kitap, video, sosyal medya paylaşımı, podcast, web blog vs.) uygun formasyon için hazırlanıyor.
Süreç; ses dosyalarının revizyonu, video kayıtların hazırlık aşamaları, görsel tasarım, montaj, metin dosyaları için redaksiyon – düzenleme – son okumalar – son dinlemeler, kaynak tarama, karşılaştırma… gibi kapsamlı bir aşama.
Yayım

Size ulaşan nihai sonuç.
Dr. Haluk Nurbaki kutsal mücadelem diye nitelendirdiği yaşamında, bıraktığı dev külliyatından damla damla süzülen “kelimeler”…
Nurbaki.org, Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, Tiktok, Podcast yayınları, kitaplar… Birçok yayım mecrasında sizlere ulaştırılmak için hazırlanmaktadır.
“Gönlün fethedemeyeceği dava yok!”
Haluk Nurbaki İlim Platformu tüm katılımcılarıyla, Haluk Nurbaki’nin nitelendirdiği Kutsal Davasına hizmeti yine O’nun, özel bir röportajda ifade ettiği düsturuyla benimsemektedir:
Kerbelâ’da Hz. Hüseyin’in 9 Muharremde huzuruna gelen 7 Türk atlısı Hz. Hüseyin’e ‘Biz seni kurtaracağız! Sen peygamber torunu değil misin?’ diye müracaatta bulunduklarında Hz. Hüseyin Efendimiz: ‘Bu kalabalığın içinden (karşı tarafın o melun askerlerini göstererek) nasıl götürürsünüz?’ dediği zaman. ‘Savaş bizim sanatımız, götürürüz!’, dediler. Çünkü gönülden istiyor, çünkü gönlün fethdemeyeceği bir dava yok! Çünkü gönlün çözemeyeceği bir hadise yok!
— Dr. Haluk Nurbaki