Üzerine 1’den10’a kadar sıra ile rakamların yazılı olduğu on taşı bir torbaya atalım. Bunları görmeden çekme şansımızı deneyelim.
Nurbaki’yi Takip et
Mesela 7 nolu taşı görmeden çekme şansımız nedir? 10 da 1; yani on defa çeksek 1 defa 7 nolu taşı bulma şansımız var. 3 ve 4 nolu taşları üst üste görmeden çekme şansımız yüzde bir (%1) dir. Bu mantıkla; 1 den 10 a kadar taşları sıra ile görmeden çekme şansımız nedir?
İhtimali hesap, bu şansı on milyarda bir sayıyor.
İnsan 1 hücreden başlayarak, anne rahminde 30 Bilyon [milyar] hücre olana dek bölünerek gelişir. Bu hücreler yerini alırken tıpkı üzerinde rakam yazılı taşlar gibi belli sıralanışa uymalıdır ki, bir insan doğabilsin. Eğer bu dizelenme, torbadaki taşlar gibi bilinçsiz olsaydı bir bebeğin tek hücreden olma şansı, 10 bilyonda bir olurdu.
Bu ise yaklaşık sıfırdır.
Yani bilinçsiz bir sıralanma, matematik bilimine göre yoktur. O halde bu dizeleniş oluyorsa ancak görerek; yani bilinçle mümkündür.
Evren bilinci bu sıralanmayı otomatik kompüter sistemi içinde gerçekleştirir.
Bu bilinç, Allah‘ın alim sıfatının tecellisidir ve eğer anne karnında iken, bu sıralanmada bir milimikron yer değişme hatası olsa; O’nun varlığını inkar edenlerin dili göbeğinden çıkardı. Matematik böylece Allah’ın varlığını kesinlikle bilimsel bir ölçü olarak ifade etmektedir.
Alıntı: Tek Nur